top of page

Γιόγκα, ιστορία και εισαγωγή στη φιλοσοφία


Στις 27 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00-19:00, σας περιμένουμε σε μια συνάντηση με θέμα "Γιόγκα, ιστορία και εισαγωγή στη φιλοσοφία", που θα καθοδηγήσει η Shambhavi / Δέσποινα Κουκίδου στο χώρο μας!

Για τους περισσότερους η γιόγκα δεν είναι τίποτα άλλο από ακροβατικές κινήσεις ή στάσεις, ένας τρόπος να ασκείται το σώμα ή να χαλαρώνει ο άνθρωπος. Η γιόγκα είναι πολλά περισσότερα, είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής που ρυθμίζει τη συμπεριφορά του σώματος, του νου και των συναισθημάτων. Τα πρώτα ίχνη της γιόγκα χρονολογούνται γύρω στα 3.000 χρόνια π.Χ. και οι πληροφορίες είναι ανεξάντλητες αλλά σίγουρα διαφωτιστικές και στο τέλος... οικείες!

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα πάρετε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τη φιλοσοφία της γιόγκα: πώς και από που ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε, πώς διαδόθηκε, σε ποιές περιόδους και συστήματα ή κλάδους διακρίνεται, ποιός ήταν ο σκοπός της ανάλογα με την περίοδο, με ποιά φιλοσοφικά κείμενα εκφράστηκε και ποιά είναι η σύνδεση όλων αυτών με το σήμερα! Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη συζήτηση αποριών, ερωτήσεων ή προβληματισμών των συμμετεχόντων, που έχουν ήδη ή έχουν προκύψει στην παρουσίαση.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας μας mail ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας στο site μας και θα σας στείλουμε περαιτέρω πληροφορίες! Προτείνουμε να κάνετε κράτηση σύντομα γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Με μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχτούμε!

Featured Posts

Recent Posts

Archive

bottom of page